Bekæmpelse af mosegrise

 

 HVORDAN SER MOSEGRISE UD?

Mosegrisen er en del af musefamilien, mere præcist den art af mus der hedder studsmusene, der er kendetegnet ved afstumpede snuder. En mosegris bliver mellem 12 til 22 cm lang uden halen regnet med, og kan veje op til 275 gram. Halen ca. 10 cm lang, og på grund af dens skællede udseende går mosegrisen også under navnet vandrotte, på trods af at den ikke er i familie med rotter. Som dens navne antyder, så holder den til terræn hvor der er meget fugtigt, og den er ydermere en dygtig svømmer. Ligesom muldvarpen, så lever den det meste af tiden under jorden i tunneller den har gravet, og skyder muldskud på samme måde som muldvarpen, hvilket godt kan gøre haveejere i tvivl om, hvem der er på uønsket visit.

Forskellen ligger dog i, at mosegrisens skud er lidt mindre, da den ikke graver nær så dybt som muldvarpen. I løbet af ynglesæsonen, der løber fra april til november, får en mosegris fire til seks kuld unger, med hvert kuld bestående af fire til otte unger. Efter allerede to måneder er formeringsdygtige, mens de oftest kun når en alder på 20 måneder. Mosegrise er planteædere, og derfor er et typisk tegn på dem, at der har være nogen i køkkenhaven, bedene eller i rødder eller planter tæt på jorden. Den kan også finde på at tage dens føde i dens gangsystemer, som den gemmer til vinteren.

 

HVORDAN BEKÆMPES MOSEGRISE?

Fordi den udelukkende lever af planter og grønt, er mosegrise en trussel over for ens køkkenhave, som den uden problemer kan rasere, som regel uden man lægger mærke til det. Det drejer sig især om rodfrugter, som den æder, mens de stadig er i jorden og kun efterlader toppen af. Hvis man høster sine grøntsager og kun finder toppen tilbage af dem er der derfor en god chance for at man har mosegrise i nærheden.

Værst er dyret dog, hvis den går til angreb på rødder på frugttræer og buske, som kan have store konsekvenser for blandt andet plantageejere. Der er flere måder at bekæmpe dyret på. De er desværre kortvarige løsninger, da de formerer sig hurtigt og nemt kan vende tilbage igen. Derfor er det en god idé at gå sammen med naboer, hvis man prøver at slippe af med dem. Ellers kan man bekæmpe den med muldvarpesakse, smækfælder, trækasser og endda giftgas. Opgaven kan føles uoverskuelig og uoverkommelig, derfor anbefaler vi, at i vælger et professionelt skadedyrsservice til udryddelsen.

 

Bekæmpelse af mosegrise

 

Er du træt af jordskud, skader i haven og en ødelagt køkkenhave?

Modsat muldvarpen er mosegrisen langt værre for din have. Mosegrisene elsker at spise grønt samt planter og rødder. De kan derfor gøre stor skade på både køkkenhave og f.eks. træer, du har plantet i din have. Da mosegrisen er hurtig til at formere sig, er det vigtigt, du reagerer, så snart du har fundet ud af, der er mosegrise i din have. Hvis ikke når de at få unger, eftersom de får nye kuld ca. 5 gange årligt. Dermed skal du bekæmpe en hel koloni, hvis ikke du sætter hurtigt ind.

 

Hvordan skader mosegrisen din have?

Særligt husejere med en køkkenhave mærker mosegrisens appetit for gulerødder, salathoveder og meget mere. Mosegrisen spiser lystigt fra køkkenhaven, ligesom den kan fortære frugt og grønt – hvortil den ofte kan beskadige buske og rødder, så din hårde indsats for at opbygge en hyggelig køkkenhave og plante frugt bliver tilintetgjort.

Lige præcis irritationen af at overvære hvordan ens hårde arbejde bliver gjort nytteløst, er ofte hovedårsagen til, at den enkelte haveejer tager kontakt til en skadedyrsbekæmper – eller tager sagen i egen hånd og forsøger at udrydde mosegrisene. Derudover er der naturligvis også irritationen fra jordskud, der kan ødelægge synet af en flot have.

 

Sådan udrydder du mosegrisen

Der findes flere måder at udrydde mosegrise på. Du kan anvende muldvarpefælder – dem der også kaldes en muldvarpesaks. Disse må opstilles af private, men pas på med ikke at efterlade spor som f.eks. jord gravet ind i mosegrisens gang eller duften fra dig som menneske. Der findes desuden en særlig mosegrisefælde, som du kan anvende lige over jordskuddet. Når mosegrisen så søger op af jordskuddet, afliver fælden den.

Den professionelle bekæmpelse gør dog oftest brug af gift. Du må ikke selv anvende denne type bekæmpelsesmiddel, da det kræver et særligt certifikat at anvende gas, eftersom det er et kraftigt middel. Midlet er dog det mest effektive, da det dræber dine mosegrise, mens de er i gang systemet.

Hos Toxin er vi naturligvis certificerede i at udrydde de irriterende mosegrise ved brug af gift. Det giver dig sindsro som haveejer – og lader dine grøntsager, buske og planter vokse i fred.

Vi er også certificerede til at udrydde 16 andre slags skadedyr – Se dem alle ved at klikke her. Bl.a. har vi mange års erfaring og stor viden inden for bekæmpelse af myrer, mus, rotter, måger, duer, mosegrise, muldvarpe, borebiller.

Uanset om du bor i København, Roskilde, Hillerød, Helsingør, Slagelse, Roskilde, Køge, Helsingør, Greve, Næstved, københavn, frederiksberg, taastrup, valby, eller en anden by på Sjælland, er vi dine pålidelige partnere inden for skadedyrsbekæmpelse. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at skabe et skadedyrfrit miljø og et trygt hjem eller arbejdsplads. 

Kontakt Toxin på tlf. 38 79 85 85 eller skriv en mail til toxin@toxin.dk for at høre mere.

 

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.