payment-methods-light-1024x196

Bekæmpelse af klanner

HVAD ER EN KLANNER?

Klannere er små biller, der elsker at spise affald. Af den grund kaldes de også for naturens skraldemænd. Den mest almindelige art, vi har i Danmark, kaldes for den amerikanske klanner og stammer oprindeligt fra Nordamerika, men kom til Europa i 1960’erne og er nu almindelig her i landet. Der er dog også en del andre arter, som er almindeligt forekommende i danske hjem.

Det er ikke ualmindeligt at finde en enkelt eller to i sit hjem, da de er ret mobile og kan sagtens flyve ind ad et åbent vindue. Hvis man dog finder mange af dem, kan det derimod betyde at man har et problem. Det mest normale symptom for et højt antal klannere er hvis der ligger et dødt dyr, såsom en mus, rotte eller fugl gemt væk et sted, eksempelvis på loftet. I sådanne tilfælde tager insekterne bolig i kadaveret og spreder sig derfra.

Blandt deres livrette er nemlig ådsler, men også ting som uldtrøjer står på deres spiseseddel. Faktisk er deres appetit for dødt kød så stor, at de kan lugte et dødt dyr på fem kilometers afstand via dens antenner, som den følger indtil den finder dyret. Når klanneren finder kadaveret lægger den op til 200 æg i det, som larverne så lever af når de engang klækker. Når de har spist sig igennem kadaveret, forpupper de sig, og når de bryder ud som fuldvoksne forlader de stedet for at formere sig.

 

Klanner kaldes naturens skraldemænd.

De spiser alt fra skrald til døde dyr – og kan derfor sprede sygdom, der fører til opkast og diarré.

Hvis du bor i en bolig, der er hærget af klanner, kan det være et tegn på, at der ligger ådsler og døde skadedyr et sted i boligen. Klanner elsker nemlig at tage ophold i f.eks. døde mus under gulvbrædderne, hvorunder klannerne vokser sig store.
De kan desuden leve af uldet i bunden af et klædeskab, hvorfor det kan være svært at vide, præcis hvor problemet er opstået og vokser sig større fra. Vi anbefaler dermed, at i vælger en skadedyrsbekæmpelse som er professionelt udført.

 

En beskidt gæst – derfor er bekæmpelse af klanner vigtigt

Klanner er ikke aggressive eller farlige som sådan. Men i og med de lever af affald og døde dyr, kan de sprede bakterier, der bl.a. kan føre til opkast og diarré.

Den smitte sker naturligvis primært, hvis en klanner kommer i kontakt med fødevarer i husstanden. Finder den eller en flok uindpakket mad, går de i den og efterlader deres bakterier.

Selvom en klanner ikke er farlig, er vi som mennesker naturligvis ikke meget for at få selskab af den i vores hjem, da den lille bille bærer på potentielle sundhedsrisikoer. Desværre er klannere gode til at lugte ådsler og andet, de kan tage ophold i. Her bliver der lagt små æg, der er igennem en livscyklus fra æg til larve til bille. Og da der gerne lægges 200 æg i sådan et ådsel, er der hurtigt store kolonier på vej, hvis ikke de bekæmpes. Sørg derfor for bekæmpelse af klanner hurtigst muligt.

 

Lad os os bekæmpelse af klanner

Det er ikke svært at bekæmpe en klanner. Faktisk skal du blot slå deres æg ihjel. Det der er svært, er at finde reden og kilden til de mange klannere i hjemmet – den rede, der ofte er kilden til de mange klanner.

Hos Toxin Skadedyrsservice, bekæmper vi de mange små æg effektivt, så vi får udryddet dem alle. Dertil undersøger vi i og omkring boligen for at finde døde dyr, der kunne være fødekilden.

Har du problemer med andre skadedyr? – Så vil vi også gerne hjælpe dig der. Vi tilbyder følgende b.la. services:

Kontakt Toxin for sikker og effektiv bekæmpelse klanner, som vi bekæmper med professionelle insektmidler

Uanset om du bor i København, Roskilde, Hillerød, Helsingør, Slagelse, Roskilde, Køge, Helsingør, Greve, Næstved, københavn, frederiksberg, taastrup, valby, eller en anden by på Sjælland, er vi dine pålidelige partnere inden for skadedyrsbekæmpelse. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at skabe et skadedyrfrit miljø og et trygt hjem eller arbejdsplads. .

Ring på telefonnummeret 38 79 85 85, skriv en mail til toxin@toxin.dk for at høre mere.

 

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.