Bekæmpelse af møl

Bekæmpelse af møl

Møl kan være en plage for de fleste. Er de først kommet inde døre kan de være svære at slippe af med igen. De kommer ofte ind med andre fødevarer, hvor de små æg og larver nemt kan gemme sig. Det har ikke noget at gøre med ens egen hygiejne om der er kommet møl. Selvom de ikke udgør en sundhedsmæssig risiko, så er det ubehageligt og ulækkert. Det er de færreste der gider at leve med det.

Hvor gemmer de sig? De gemmer sig ofte i små huller. Hullerne der er designet i køkkenskabene til at sætte hylderne op. Her lægger de en masse æg, som udvikler sig til larver. Larverne bliver senere til små pupper, som til sidst udklækker og bliver til de møl. Det er altså ofte de små mørke huller og revner de er i stand til at gemme sig i. Har man først fundet møllenes og æggenes skjulesteder har man også mulighed for at gøre noget ved problemet.

 

 

Bekæmpelse af møl – sådan gør du

Hvordan kommer man af med møllene? Går man kun efter at dræbe de voksne møl, og ikke æggene, kan det blive en lang affære. Det er vigtigt at man gør en indsats for, at fjerne æggene. De kan hurtigt udvikle sig til larver, og dernæst til voksne møl. Vil man dem gerne til livs, kan man prøve at støvsuge alle hullerne, hvor der er mulighed for at gemme sig. Derefter kan man prøve at putte en opløsning af sæbevand ind i hullerne. Æggene bliver kvalt ved denne metode. Gør man dette i en periode over et par dage, kan man være sikker på at alle æggene er døde. Dræber man de voksne møl, som oftest befinder sig i mellem madvarerne, kan man være sikker på at de er udryddet.

Det kan være svært at undgå. Har man en fornemmelse om, hvilke madvarer de er kommet ind med, kan man i fremtiden gå uden om dem i supermarkedet. Er opgaven for stor, og kan man ikke slippe af med dem? Så er det en god idé at tilkalde en professionel mølbekæmper. Vi kan hjælpe dig med bekæmpelsen af møl.

 

 

Har du fået besøg af møl?

Møl er ofte kendt som det tøj-spisende insekt, der foruden tøj sætter sig i tæpper, møbler og lignende. Netop fordi møl ofte bosætter sig i tøj, sker der let en spredning fra hus til hus. Du transporterer dem nemlig med rundt, hvor end du går i dit tøj. Men hvordan genererer et møl, siden de er klassificeret som skadedyr?

Bekæmpelse af møl

 

 

Derfor er møl et skadedyr

Møl får larver, og det er disse larver, der spiser dit tøj, hvilket efterlader de små huller. Derudover kan du opleve flyvende møl i dit hjem, ligesom de trækker små spind og larverne efterlader små ekskrementer på tøj, i møbler, tæpper, uld m.m.
Du kan forsøge at slippe af med de små insekter igen ved at kontakte os på 38 79 85 85 eller toxin@toxin.dk, som er et professionelt skadedyrsservice. Dog er der er også flere ting, du selv kan forsøge dig med for at reducere problemet med møl i tøj.

Du bør tage udgangspunkt i din garderobe, hvor du tømmer skabe og kuffer for tøj og støjsuger grundigt. Sørg for at komme helt ud i alle afkroge, så der ikke risikerer at være hverken møl eller uldrester tilbage, som de kan leve af. Opbevarer du tøj i æsker, poser etc., skal disse også gøres rent.

Sprøjt nu efter med insektmiddel. Anvend kun et produkt, der står, er godkendt til møl. Sørg desuden for at orientere dig i vejledningen, så du bruger produktet efter fabrikantens forskrifter.

 

 

Sidste step i bekæmpelsen af møllene

Nu da du har gjort rent ved møllets opholdssted, skal du have de sidste møl ud af dit tøj. Vask derfor tøjet ved 50 grader, hvilket dræber møllene. Du kan også vælge at fryse dit tøj i 3-5 dage ved -18 grader. Det dræber også både møl og larver, men du skal sørge for at pakke tøjet, så der stadig kan komme luft omkring for at gøre frysningen effektiv.
Hvor gemmer de sig
De gemmer sig ofte i små huller. Hullerne der er designet i køkkenskabene til at sætte hylderne op. Her lægger de en masse små æg som udvikler sig til larver senere til små pupper som til sidst udklækker og bliver til de flyvende møl. Det er altså ofte de små mørke huller og revner de er i stand til at gemme sig i. Har man først fundet møllenes og æggenes skjulesteder har man også mulighed for at gøre noget ved problemet.

 

 

Professionelt hjælp til bekæmpelse af møl

Hvordan kommer man af med møllene
Går man kun efter at dræbe de voksne møl og ikke æggene kan det blive en lang affære. Det er altså også vigtigt at man gør en indsats for at fjerne æggene der hurtigt kan udvikle sig til larver og dernæst til voksne møl. Vil man dem gerne til livs kan man prøve at støvsuge alle hullerne hvor der er mulighed for at gemme sig. Derefter kan man prøve at putte en opløsning af sæbevand ind i hullerne så æggene bliver kvalt. Gør man dette i en periode over et par dage kan man være rimelig sikker på at alle æggene er døde.

 

 

Sådan håndterer du møllene

Dræber man også de voksne møl som oftest befinder sig imellem madvarerne kan man være ret sikker på at de er udryddet. Det kan være svært at undgå at de kommer igen da de som sagt kommer ind skjult i andre fødevarer men har man en fornemmelse om hvilke madvarer de er kommet ind med kan man i fremtiden prøve at gå uden om dem i supermarkedet. Er opgaven for stor for en selv og kan man ikke slippe af med dem er det en god idé at tilkalde en professionel mølbekæmper der nemt kan komme kræene til livs uden at de vender tilbage.

Toxin har gennem mere end 30 år specialiseret sig i skadedyrsbekæmpelse.

Uanset om du bor i København, Roskilde, Hillerød, Helsingør, Slagelse, Roskilde, Køge, Helsingør, Greve, Næstved, københavn, frederiksberg, taastrup, valby, eller en anden by på Sjælland, er vi dine pålidelige partnere inden for skadedyrsbekæmpelse. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at skabe et skadedyrfrit miljø og et trygt hjem eller arbejdsplads. 

Vi tilbyder derfor et stort udvalg af forskellige services, her i blandet:

 

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.