payment-methods-light-1024x196

Bekæmpelse af hvepse

bekæmpelse af hvepse

BEKÆMPELSE AF HVEPSE – TOXIN FJERNER HVEPSEBO

Hvepse frygtes primært for deres stik. Sammenlignet med bier er hvepse langt mere aggressive insekter. De stikker ikke blot for at beskytte sig selv, men angriber også, hvis de bliver irriterede. Derfor er hvepsen et anstrengende bekendtskab.

Hvepse er samtidig potentielle smittebærere, da de søger føde i skraldespande, på ådsler og lignende steder med mange bakterier og smitterisici. Den eventuelle smitte bringer de med sig helt til din tallerken. Derfor betegnes hvepsen som et skadedyr, og derfor er bekæmpelse af hvepse nødvendigt.

Bekæmpelse af hvepse er vigtigt. I Danmark forårsager hvepse fare og smertefulde stik. Hvepsene er aktive i de varme sommermåneder, hvor danskerne nyder naturen. Deres gule og sorte krop gør det nemt at identificere en hveps. Mange kender til den gene et hvepsestik kan medføre. Bekæmpelse af hvepse er derfor vigtigt, hvis man vil undgå stikkene.

Næsten alle har været i nærkontakt med en hveps – om man er blevet stukket, eller har været heldig at undgå det smertefulde stik, så kender alle faren ved hvepsene. Derfor vælger mange også at gøre brug af bekæmpelse af hvepse.

Det er kun hun-hvepse, som har en brod, som de kan bruge flere gange, hvis de føler sig truet, og i de fleste tilfælde forårsager et hvepsestik ingen langvarige skader, men det kan være livstruende, hvis du er allergisk over for hvepsestik. Behandlingen af et hvepsebo og bekæmpelse af hvepse er ofte den mest effektive måde at håndtere et hvepse problem på, og reducerer truslen om stik.

Hvepse kan bygge bo udendørs under udhæng eller, hvis de kan få afgang, kan de finde beskyttede områder inde i dit hjem, såsom hulrum i en væg, tagrum og lofter. Hvis et bo opdages i det tidlige forår, kan fjernelse ved hjælp af gør-det-selv produkter være muligt, men faren for stik er lige stor. Derfor anbefaler vi, at du tager kontakt til en skadedyrsbekæmper, og det kan vi hjælpe dig med.

 

Bekæmpelse af hvepse

HVEPSEN SOM SOMMERGÆST

Hvepse, eller nærmere betegnet gedehamse, bliver nærgående og generende for os mennesker i løbet af sommeren og særligt fra august og frem. I løbet af foråret og først på sommeren har hvepsene travlt med at udbygge boet, i takt med at kolonien vokser.

Senere på sommeren er opgaverne i hvepseboet ved at være tilendebragt. Hvepsene har ikke længere så travlt, og derfor bliver de mere synlige og til gene for os mennesker.

Hvepsebo findes ofte i havens træer og buske. Sprækker i boligen, skabe, skure, brændestabler eller under udhæng/tag kan ligeledes være gode steder for et hvepsebo. Det er steder, hvor hvepsen ofte ugeneret kan etablere deres bo i det tidligere forår.

Nogle hvepse, også kaldet jordhvepse, bygger sågar bo i jorden. Derfor er bekæmpelse af hvepse så vigtigt.

Det er disse steder, du bør holde øje med, hvis du skal undgå, at en koloni når at etablere sig. Og det er også her, du skal kigge særligt godt efter, hvis du har mistanke om, at en hvepsekoloni allerede har etableret sig på din adresse.

Hvis du har opdaget et hvepsebo, er det vigtigt, at du sørger for bekæmpelse af hvepse så hurtigt som muligt, da problemet blot vokser sig større over tid.

Vi udfører bekæmpelse af hvepse effektivt og fjerner hvepsebo, så du kan færdes ugeneret.

BEKÆMPELSE AF HVEPSE – SÅDAN FINDER DU BOET

En af de mest genkendelige plageånder er uden tvivl hvepsen. De fleste har været i nærkontakt med disse aggressive og nærgående insekter, hvis stik efterlade et smertefuldt og hævet område på huden. Den type, vi oftest støder på om sommeren, kaldes for Gedehams og bærer den karakteristiske sort-gule dragt og har den velkendte kropsform.

Udover den normale gedehams findes der en større hvepseart som hedder: Vespa Crabro. Vespa Crabo er opdelt i hieraki, hvor arbejderne kan blive op til 2,5 centimeter lange. De mindre hvepse arter, bliver som regel kun 12 til 14 millimeter.

Alle der har efterladt et glas saftevand eller en syltetøjsmad uden opsyn om sommeren kan bekræfte, at hvepsene tiltrækkes af søde sager. Hvor faren er at få en hveps i halsen eller munden.

Udover hvepsenes stik, er de også store smittebærere. Da deres søgen efter føde oftest foregår via. en tur i skraldespanden, på ådsler og eller lignede. Hvilket er endnu en årsag til, at bekæmpelse af hvepse er vigtigt.

Det tydeligste tegn på en hvepseinfektion er deres bo. Hvepseboet kendetegnes af den kuglerunde form, som er bygget af et papiragtigt materiale bestående af gennemtyggede træfibre blandet med hvepsespyt. De mest synlige hvepsebo hænger i tagudhæng, gavle, lofter, hule træer og buske. Andre hvepse arter slår sig ned i jordhuler efterladt af andre dyr, såsom mus og muldvarper.

Hvepsebo i jorden er især forræderiske, da man som regel først opdager dem ved en fejl. Vi hos Toxin hjælper også til her. Vi foretager bekæmpelse af hvepse, uanset hvor boet befinder sig. Hvepseboerne har dog en begrænset levetid på et år, og går til grunde hvert efterår.

BEKÆMPELSE AF HVEPSE – HVORFOR?

Udover deres smertefulde stik, så er det vigtigt at få fjernet hvepsene, da de ikke kun udgør stor fare for dig, men også dine naboer og kæledyr. Så hvis du har efterladt et glas sodavand eller andre lignende søde sager udenfor, og pludselig opdager, at d er er hvepse over det, så er der en stor chance for, at du er blevet besat af de små skadedyr. Udover deres stik bærer de også på sygdomme, da de leder efter føde i affald, samt på ådsler. Bekæmpelse af hvepse er derfor et must for både dig og dine omgivelser.

Toxin er professionelle fagfolk, når det omhandler mange former for bekæmpelse af skadedyr. Er dit badeværelse f.eks. blevet ramt af sølvfisk, har vi mange års erfaring med sølvfisk bekæmpelse.

BEKÆMPELSE AF HVEPSE

Hvis din ejendom er plaget af et hvepsebo er det vigtigt, at I straks kontakter os for at høre nærmere om fjernelse af hvepsebo. Vi har i mange år stået for bekæmpelse af hvepse rundt i Danmark, så vi ved lige præcis, hvordan det skal håndteres. Når først du har lokaliseret et hvepsebo. er det vigtigt, at du ikke irriterer det. Stikkende gør ondt, og hvis du er allergisk overfor det, kan stikket være fatal. Vi anbefaler derfor altid at få professionel hjælp i stedet for at forsøge at løse problemet selv – så undgår du at blive stukket og får effektiv bekæmpelse af hvepse uden ubehagelige overraskelser og konsekvenser.

Den største trussel, de udgør mod mennesker, er deres stik. Selvom det i sig selv ikke er dødeligt, er det smertefuldt, og er man særligt overfølsom kan det vise sig at være dødeligt, hvis man ikke får behandling. Derudover kan stik i mund og hals hæve og lukke for luftveje.

Inden man bekæmper hvepse, skal man først overveje, hvor stor gene de er, eftersom de i flere tilfælde kan være gavnlige ved at fange fluer og andre uønsket insekter. Vi anbefaler, at man ikke selv kaster sig ud at fjerne et hvepsebo på egen hånd men kontakter en professionel, som har det rette udstyr og sikkerhed til at fjerne boet med.

 

FÅ ET TILBUD PÅ BEKÆMPELSE AF HVEPSE

Toxin hjælper med bekæmpelse af hvepse i hele Danmark. Når du vælger Toxin til at hjælpe med fjernelse af hvepsebo, får du professionel hjælp til dit hvepseproblem. Vi udfører hvepse bekæmpelse hele sæsonen, men jo tidligere du bestiller jo bedre. Man bør altid fjerne hvepsebo, inden de nye dronninger sendes ud. Hvis ikke risikerer man, at de overvintrer, og at plagen starter forfra næste år

Bliver du irriteret af hvepse, så send os en email til toxin@toxin.dk, ring til os på 38 79 85 85 eller kom til Greve strandvej 16b, 2670 Greve, og fortæl os om dit problem.

Vi er eksperter i bekæmpelse af hvepse og generel skadedyrsbekæmpelse, og har mange års erfaring i skadedyrsservice. For at hjælpe jer på vej, har vi samlet informationer om skadedyrene her på hjemmesiden. Du kan bl.a. læse mere omkring hvordan vi udfører bekæmpelse af myrer og  bekæmpelse af væggelus

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.