Bekæmpelse af bananfluer

HVAD ER EN BANANFLUE?

Enhver, der har haft en frugtskål stående lidt for længe fremme, har sandsynligvis stødt på dette lille insekt. Bananfluer er nemlig tiltrukket af gæret frugt eller grønsager. Af samme grund går de også under navne som frugtfluer, vinfluer og eddikefluer. Insektet er gulbrun og er ikke særligt stor, faktisk kun mellem tre til fire millimeter i længde. Til gengæld findes der over 4000 arter af dem rundt om i verden. I Danmark findes dog kun omkring 70 forskellige arter, hvor kun et par af dem lever indendørs. Det er om sommeren og især i august, hvor vejret er varmest, at man støder på insektet.

I takt med at vejret bliver koldere forsvinder bananfluen også. Hunnen lægger sine æg i madrester, der er hvidlige og så små. Det er svært at se dem med det blotte øje. Larverne der kommer ud af ægget lever således af de gærceller. De kan findes i overmoden frugt og grønt. Især hvis frugten har revner eller stød, er der gode betingelser for gærcellerne at gro. Vi er eksperter indenfor alle mulige former for skadedyrsbekæmpelse – du kan læse mere om væres skadedyrsbekæmpelse her.

 

BEKÆMPELSE AF BANANFLUER?

Det bedste du kan gøre for at værne dig mod bananfluer er ved at fjerne deres livretter. Derved fjerner du også deres muligheder for at lægge æg. Deres livretter omfatter først og fremmest gæret frugt og grønt. Men sjatter af øl og vin fra aftenen før, marmelade og syltede ting, er de også vilde med. Sørg derfor ikke at have eksempelvis for gammelt eller stødt frugt liggende fremme. Fjern tomme øl- og vinflasker fra hjemmet. Beholdere med marmelade eller syltede produkter skal holdes tæt. Hvis du har frugtskrald såsom bananskræller eller kernehuse liggende i affaldsbeholderen, så tøm den så hurtig som muligt.

Slutteligt er det også vigtigt at udskifte klude og svampe i køkkenet hyppigt. De kan finde på at yngle i dem, hvis de er sure nok. Hvis du alligevel står i en situation, hvor bananfluer har invaderet hjemmet, så findes der en let måde, hvorpå du kan skille dig af med dem. Helt uden brug af gift med hjælp af eddikefælder. Fyld eksempelvis æbleeddike op i et glas, og træk en frysepose med et lidt af hjørnet klippet af over glasset, så hullet er i midten af glasset. Skub hjørnet ned, så det er lige ved overfladen og træk en elastik over posen og glasset. Placer derefter glasset et sted med mange bananfluer. Tøm glasset efter et par dage eller efter behov, og fyld det op med frisk eddike.

Vi er eksperter i skadedyrsbekæmpelse, og er et skadedyrsservice med mange års erfaring i branchen. For at hjælpe jer på vej, har vi opbygget vores hjemmeside, så det er nemt at finde den information du leder efter. Du kan f.eks. læse om vores bekæmpelse af hvepse her.

Bekæmpelse af bananfluer

 

Er dit hjem ramt af bananfluer? Bare rolig, bananfluen er ikke skadelig, men den er irriterende og bør udryddes.

De fleste kender synet af en sværmende flok bananfluer, der kredser over en skålfuld frugt, en skraldespand eller måske planter i huset.
Problemet med bananfluer opstår typisk i sommermånederne. De er sjældnere om vinteren, hvor temperaturen er lav.
Bananfluerne elsker at gå ombord i gærende frugt og grønt, sjatter fra mælk, vin, eddike m.m. samt mad, så foregår bekæmpelsen også ved at sørge for at fjerne disse genstande. Så har bananfluen nemlig intet at lægge sine æg i.

Foruden at fjerne disse madvarer, bør du sørge for at få taget opvasken. Husk at sørge for, at der ikke er spor fra madrester. Ligesom du bør sørge for, at der ikke står åbne affaldsposer, tomme flasker etc. Gør du ikke dette, så er der en chance for, at du også kan tiltrække myrer. Men bare rolig. Hos Toxin tager vi os også af bekæmpelse af myrer.

 

En grundig rengøring kan bringe dig langt

Hvis du gerne vil forhindre og forebygge bananfluernes invasion, kan du gøre grundigt rent, da det gør det mindre attraktivt for bananfluerne at indtage din bolig.

Når du gør rent, er særligt støvsugeren et vigtigt våben, da du kan komme omkring skraldespande, planter og lignende, hvor der hersker flokke af fluetypen. Derudover skal du holde øje med, om der er steder, du har tendens til at lade mad og væske stå fremme længe ad gangen. I så fald bør du fremadrettet undgå dette. Som et led i din rengøring kan du anvende insektspray for at komme fluen til livs, men husk på at effekten herfra ofte er kortvarig, så du skal bruge din spray hyppigt.

Såfremt det ikke hjælper at fjerne de overmodne frugter og gøre grundigt rent – eller du mangler hjælp til dette – kan du kontakte Toxin.

Vi har stor erfaring i udryddelse af bananfluer, men også en lang række andre dyr, eksempelvis, bekæmpelse af: myrer, mus og hvepse. Udover disse også væggelus og borebiller bekæmpelse. Vi bekæmper ethvert skadedyr, læs mere omkring det under “vi bekæmper”.

Uanset om du bor i København, Roskilde, Hillerød, Helsingør, Slagelse, Roskilde, Køge, Helsingør, Greve, Næstved, københavn, frederiksberg, taastrup, valby, eller en anden by på Sjælland, er vi dine pålidelige partnere inden for skadedyrsbekæmpelse. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at skabe et skadedyrfrit miljø og et trygt hjem eller arbejdsplads. 

Kontakt Toxin på tlf. 38 79 85 85 eller skriv en mail til toxin@toxin.dk for at høre hvordan vi hjælper dig fri fra bananfluernes irriterende sværmen.

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.