Bekæmpelse af muldvarper

HAR DIN GRÆSPLÆNE HAFT BESØG AF EN MULDVARPE?

Bekæmpelse af muldvarper

Muldvarpen er et klassisk skadedyr, der findes næsten overalt i Danmark. Med undtagelse af enkelte øer. Den kan blive mellem 15-18 centimeter lang, og kan veje op til 100 gram. Som de fleste ved, så lever den det meste af sit liv under jorden. Også er den næsten fuldstændig blind. En anden ting der kendetegner dyret, er den særlige tætte pels. Pelsen gør den i stand til at bevæge sig frem og tilbage uden at få jord i pelsen. Dens nærmeste slægtninge, er spidsmusen og pindsvinet. Dens kost består hovedsagligt af regnorme.

Derudover spiser den også insekter, larver, snegle, tusindben og sågar museunger. Muldvarpen bliver typisk mellem to til tre år gammel. Men den kan i visse tilfælde blive op til seks år. De lever det meste af tiden alene. Hunner og hanner mødes i april og maj for at parre sig. En hun får kun et kuld unger om året. Et kuld består af to til seks unger. Ungerne fødes efter fire uger drægtighed, og forlader først reden det næste forår. Dyret har adskillige fjender i naturen. Herunder rovfugle som ugler, musvåger i fiskehejre. På landjorden kan grævlinger og ræve også godt finde på at fange den.

HVILKEN SKADE KAN EN MULDVARPE GØRE?

Det mest synlige og største irritationsmoment fra muldvarpen, er muldvarpeskuddene. Muldvarpe lever det meste af tiden under jorden. Dette betyder, at den når at få gravet mange meter tunnel i løbet af dens levetid. En muldvarpes gangsystem kan blive op til 200 meter lang. Det overskydende jord fra muldvarpen presses op til jordoverfladen, hvor den efterlader de karakteristiske skud.

Det efterlader i de fleste tilfældet en grim græsplæne og kan i værste tilfælde underminere den, hvor man vil synke ned i den, når man prøver at gå på den. Dens tilstedeværelse er dog ikke udelukkende negativt, da den lufter jorden igennem og forsyner organismerne i jorden med ilt, hvilket fremmer produktionen af planterester til muld. Hvis man beslutter sig for at bekæmpe muldvarpen, står der en større opgave foran en. For selvom man udrydder det enkelte dyr, så er der risiko for at en anden overtager det gamle gangsystem og fortsætter hvor den anden slap.

Har du besøg af en plantegnaskende og ganggravende muldvarp i haven?

Muldvarpen har ry for at være et skadedyr, der er svært at bekæmpe. Folk vil dog gerne have det bekæmpet hurtigst muligt, da muldvarpen skader haven ved at f.eks. ødelægge planter og rødder, når den graver nye gange, og derudover skaber de karakteristiske muldvarpeskud, der ødelægger indtrykket fra en flot have.

På trods af at være et skadedyr kan muldvarpen faktisk gøre gavn for din have. Dens lange gange, der kan blive op til 200 meter, lufter nemlig jorden igennem, hvorved planter og organismer får ilt. Omvendt giver de mange muldskud et rodet og knoldet udtryk i haven, og de er derudover mål for ukrudt. Derfor vælger de fleste af bekæmpe muldvarpen.

Herunder kan du læse mere omkring, hvorfor vi anbefaler dig, at benytte et professionelt skadedyrsservice som skadedyrsbekæmpelse. Få professionelt hjælp til bekæmpelse af muldvarper.

Bekæmpelse af muldvarpe

Kan du selv bekæmpe muldvarpen?

Muldvarpen bekæmpes typisk med enten en muldvarpesaks eller gift. Når du anvender en muldvarpesaks (som kan købes i de gængse byggemarkeder), er det vigtigt, du opstiller fælden korrekt, så saksen kan fange muldvarpen midt i dens gang. Det er desuden vigtigt, at du er påpasselig, når du opstiller fælden, så du ikke dækker gangen med jord eller efterlader menneskeduft, da det afskrækker muldvarpen.

Bekæmpelse af muldvarper med gift må kun udføres af professionelle, da det er et stærkt middel. Giften skal placeres i muldvarpens gange, hvor den udvikler en gasart, der på ca. 5 timer vil slå muldvarpen ihjel. Der er særlige regler for brug af gift til bekæmpelse af muldvarpe, da brugen skal tilgodese dyr, børn og beboere tæt ved giftbrugen.
Hos Toxin er vi certificerede i bekæmpelse af muldvarpe, som vi udfører til glæde for danske haveejere, der er trætte af at se deres haver fremstå knoldede og klumpede.

Har du andre skadedyr du ønsker at få fjernet, klarer vi selvfølgelig også det. Med vores over 30 års erfaring, har vi tilegnet en lang række spidskompetencer, heriblandt at få udryddet 17 forskellige slags skadedyr bl.a. bekæmpelse af hvepse, måger, mus, rotter. duer, mosegrise og borebiller. 

Uanset om du bor i København, Roskilde, Hillerød, Helsingør, Slagelse, Roskilde, Køge, Helsingør, Greve, Næstved, københavn, frederiksberg, taastrup, valby, eller en anden by på Sjælland, er vi dine pålidelige partnere inden for skadedyrsbekæmpelse. Kontakt os i dag, og lad os hjælpe dig med at skabe et skadedyrfrit miljø og et trygt hjem eller arbejdsplads. 

Kontakt Toxin på tlf. 38 79 85 85 eller skriv en mail til toxin@toxin.dk for at høre mere.

 

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.