Borebiller Bekæmpelse

FÅ BOREBILLER BEKÆMPELSE I DIT HJEM

Udtrykket “Borebille” dækker over mange slags træ borende biller, bl.a. Egeborebille og husbuk. Men uanset hvad de kaldes, vil du ønske, at de ikke var der. Få derfor foretaget en borebiller bekæmpelse, så snart du opdager problemet.

Borebiller er de mest kendte træ skadedyr, som lever i og af træ i bygninger og inventar. Tagkonstruktioner og træværk i kældre og udehuse er stærkt udsatte, fordi fugtindholdet her ofte når op på 11 % og derover, og det er ideelle forhold for borebiller.

Som med andre træ-ædende biller er det borebillens larver, som ødelægger træet. Når larven er udklækket, borer den sig ind i træet, som den æder og efterlader i form af små cigarformede klumper. På denne måde arbejder larven sig gennem træet i løbet af 2-4 år afhængig af træets næringsværdi. Derfor er borebiller skadeligt for dine træmøbler. Men frygt ikke – der er hjælp at hente. Toxin Skadedyrsservice er Danmarks førende indenfor borebiller bekæmpelse.

 

HVORDAN EN BORREBILLE SPREDER SIG

På et tidspunkt laver larven et kammer under træets overflade, hvor den forskanser sig i sin puppe i nogle uger. Når billen er udklækket, bider den hul i det tynde overfladetræ, og så er en ny, flyvefærdig borebille klar til at sætte en ny generation i verden. Billen går straks i gang med at finde sig en mage og parrer sig. I de næste 2-4 uger lægger hunnen 40-50 æg i træets revner og sprækker. Æggene udklækkes efter 3-4 uger, og ”det hele starter forfra” og næste generation går i gang med at nedbryde træværk. Derfor er det vigtigt at reagere hurtigt og få en borebiller bekæmpelse hurtigst muligt. Dette minder meget om adspredelsen af sølvfisk i hjemmet.

Hvis du ser en borebille, er der stor chance for, at årstiden er sommer. De er nemlig for det meste synlige fra juni til august, hvor især de varmeste dage er lig med et stort antal borebiller. Borebillerne lægger æg i sprækker af træ, og når de er udklækket graver de sig ud – og det er her, at skaden sker. Hvis du ser borebiller, er det derfor vigtigt, at du kontakter Toxin, så vi straks kan igangsætte en borebiller bekæmpelse. Kun med den rette bekæmpelse af borebiller slipper dit træ for skade og du kan nå at stoppe billerne i at formere sig, før det bliver en svær opgave af få problemet til livs.

 

HAR DU ET GAMMELT HUS? SÅ KAN DU FÅ BRUG FOR EN BOREBILLER BEKÆMPELSE

Har man et gammelt hus, er der en god chance for at de har været udsat for et angreb fra borebiller. Den er et meget almindeligt skadedyr, der trives i de fleste slags træarter, såsom løv- og nåletræ, og sågar og i krydsfinér og fiberplader. Et voksent eksemplar måler tre til fem millimeter i længden, har en brunlig farve med punktstriber på dens dækvinger.

Plageånden går også under navnet træ orm, eftersom det faktisk er insektets larver, der udretter skaden ved at mæske sig i træværket i huset. Så snart de voksne biller er ude af deres huller begynder de at parre sig, som regel i hunnens eget borehul, hvorefter den lægger mellem 20 til 60 æg. De små hvidlige æg lægger hunnen beskyttede steder, såsom i revner eller ujævne steder i træ. En borebiller bekæmpelse er godt at få foretaget, inden der kommer alt for mange æg og dermed flere biller til.

Det er især fugtige steder, den lægger sine æg. De voksne biller lever kun i et par uger, og holder sig som regel til det område, hvor de klækkede. Efter tre til fire uger klækker æggene, hvorefter larverne begynder at gnave ind i træet og efterlader de karakteristiske borehuller. Den hvide larve, der bliver mellem fem og seks millimeter lang, bruger herefter resten af dens stadie inde i træet. Dens udvikling fra larve til voksen bille tager mellem to til tre år, afhængigt af klimaet og træet. Med en borebiller bekæmpelse sørger vi for at fjerne både æg og biller, så du ikke skal være bekymret for dit træværk og de gener en borebille invasion medfører.

 

IDENTIFICER BEHOVET FOR BOREBILLER BEKÆMPELSE

Du indser måske ikke, at du har et problem, før skaderne bliver synlige. Tidlig identifikation er altså nøglen, før de forårsager mere skade. Følgende tiltag er typiske tegn på at du har borebiller i dit hjem, som fx friske udgangshuller i træ, gange i træet, borestøv, døde biller, smuldrende træ, æg og larver.

Hvis du har identificeret, at du har borebiller i dit hjem, så kontakt os i dag og hør mere om vores borebiller bekæmpelse. Hvis du er på udkig efter andre services, så tilbyder vi bl.a. bekæmpelse af hvepse eller skadedyrsservice.

 

borebiller bekæmpelse

BOREBILLER BEKÆMPELSE: HVORDAN GØRES DET?

De tydeligste tegn findes eksempelvis i træspærrer på loftet, i gulve og møbler, men skaden kan også optræde pileflet og sågar papir. Skaden fremstår som små, runde borehuller. Et andet sikkert tegn er små bunker med meget fint savsmuld kaldet boremel enten rundt om hullet eller under hullerne. I værste fald kan det betyde en forringelse af træets styrke og bæreevne, især for dele af en bærende konstruktion, men fordi dette er en proces, der foregår over mange år og generationer af borebiller, kan det forebygges, inden skaden bliver alt for alvorlig med en borebiller bekæmpelse.

Den letteste måde at bekæmpe borebillen på af slet og ret at have et tørt, gennemvarmet hus. Det har man som regel, hvis huset er nyere. Har man har et ældre hus, skal man sørge for at have god ventilation og stille sine træmøbler i tørre omgivelser. Er det ikke en mulighed, er den mest udbredte metode at overfladebehandle det udsatte træværk med et godkendt træbeskyttelsesmiddel. Er omfanget mindre kan man bruge en injektionssprøjte til de enkelte huller for effektiv borebiller bekæmpelse.

Vi er eksperter i borrebiller bekæmpelse, og har mange års erfaring i skadedyrsbekæmpelse. For at hjælpe jer på vej, har vi samlet informationer om skadedyrene her på hjemmesiden. Bl.a. har vi mange års erfaring og stor viden omkring væggelus bekæmpelse og bekæmpelse af myrer.

 

BOREBILLER BEKÆMPELSE ER LET OG EFFEKTIV

Hos Toxin er vi stolte af, at have stor erfaring inden for borebiller bekæmpelse. Som privatperson kan man altid sørge for en lav fugtighed indendørs samt sørge for en vis høj temperatur. Det kan dog være svært at sørge for, og det er der, at vi som skadedyrsbekæmpere kommer ind i billedet.

Vi tilbyder både overfladebehandling med træbeskyttelsesmiddel samt varmebehandling, som fuldstændig slår dyrene ihjel. Og du skal ikke frygte for skade på træet af varmebehandlingen, da en temperatur på cirka 55 grader er tilstrækkelig. Du kan derfor trygt bestille en borebiller behandling hos os.

Bekæmpelse af borebiller kræver indsigt og viden om dyrenes biologi. Og da det er vanskeligt at registrere borebillers tilstedeværelse, er det nødvendigt med ekspertbistand. Få borebiller bekæmpelse hurtigt, effektivt og til en god pris hos Toxin Skadedyrsservice.

Kontakt os på nummeret 38 79 85 85, så kan vi hurtigt få sat en borebiller bekæmpelse i gang. Hvis du ønsker, kan du også kontakte os på mail-adressen toxin@toxin.dk, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Kontakt skadedyrsbekæmpelse nu – vi er landsdækkende og kører ud i døgnets 24 timer. Har du brug for hjælp eller vejledning kan du også bestille en gratis inspektion af din husstand.